• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Nekbrace of nekkraag voor ondersteuning van de nek

Een nekbrace of nekkraag voor verschillende klachten

Een nekbrace of nekkraag ondersteunt de halswervelkolom. Er zijn verschillende nekklachten en aandoeningen waarbij een nekbrace veel verlichting kan bieden. Denk hierbij aan een pijnlijke nek bij het bewegen van het hoofd, een stijve nek, nekhernia, artrose en whiplash van de nek.

De werking van een nekbrace

Een nekbrace of halskraag ontspant de spieren en wervels in nek waardoor de pijn snel afneemt. De nekbrace immobiliseert de nekwervels door flexie, extensie en rotatie tijdens het bewegen te beperken. De mate van immobiliteit varieert naargelang de stijfheid van de kraag. Een zachte nekkraag immobiliseert minder dan een harde nekbrace. Doordat de nek wat warmer aanvoelt door het dragen van een nekbrace ontstaat er ook een pijnstillende werking.

De juiste nekbrace bepalen

Het bepalen van de juiste nekbrace is erg belangrijk. Bepaal eerst het doel om de nekbrace of nekkraag te dragen. Kies altijd voor een zachte halskraag bij gebruik in de nacht in bed of tijdens het tv kijken. Zachte nekkragen zijn veelal comfortabeler en bieden toch een lichte ondersteuning. Wilt u meer ondersteuning? Kies dan voor een halfharde nekbrace. Om de juiste maat de bepalen wordt de omvang van de nek gemeten. Voor de hoogte wordt de afstand van de bovenkant van het borstbeen (ter hoogte van de schouders) tot de kin gemeten. Via de maattabel wordt de juiste maat bepaald.

De nekbraces uit het assortiment van Blessurehoek.nl zijn geselecteerd uit een breed aanbod. Doordat onze adviseurs dagelijks in gesprek zijn met patiënten en professionals om de juiste nekbrace of nekkraag te adviseren weten zij welke nekbraces de beste zijn voor uiteenlopende doeleinden.

Merken
-7%
Push Push Med nekbrace
Push Med nekbrace
€65,95 €61,65
+
Agricalm
€10,95
+
Cerviloc
€33,02
+